Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
The Triptic - opinie
Autor Wiadomość
Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-12-21, 22:36   
Recenzja:

Cytat:
Jak tak będę pisał to okaże się, że wszystko w tym roku jest najlepsze. Ale prawda jest taka, że póki co docierają do nas najlepsze produkcje kolejnych artystów.
Tak samo dzieje się w przypadku Sweet Noise i ich przywódcy, Glacy, który by nagrać ów krążek zawędrował aż do RPA.
Aż trudno w to uwierzyć ale Polska muza a może bardziej, nasi rodzimi artyści zaczynają rozjeżdżać się po świecie i wróży to nam wreszcie
coś dobrego.
Z towarzyszeniem afrykańskich artystów, pod czujnym okiem producenta Warricka Sony'ego a także przy szczególnym zaangażowaniu samego Glacy, powstała niezwykła, bardzo eklektyczna pozycja. Czy przy okazji muzyki metalowej możemy tak mówić?
A jednak, tak.
"The triptic" to mocna, momentami monumentalna i zgniatająca uszy słuchaczy muza ale w rzeczywistości doskonała produkcja, wiele chwytliwych melodii i bardzo dobre, mocne teksty.
W oparach metal core'u, metalu i coś w okolicach nu metalu, mamy okazję zahaczyć o wiele ważnych problemów współczesnego świata, delektować się afrykańskimi dźwiękami (jak choćby w "Chaos" czy
"Give it all away").
Jest też zaskakująca, bardzo delikatnie uwodząca odbiorców wersja
hitu The Rolling Stones "Sympathy for the devil part 666", moja
osobista perełka "Black leather boots"- przy której nowe Lipali zmniejsza się do pozycji karalucha czy "Burn love" - numer nieco zbliżający muzyczną fakturą Sweet Noise do Korn, choć powoduje uśmiech na twarzy, electro noisowe brzmienie...
Wymieńmy jeszcze godny uwagi "In the name", "Stay alive" oraz
całkiem noise'owy "World".
"The triptic"- odmienna od pozostałych pozycja na polskim rynku,
bardzo dobrze skrojona muza spełniająca wyhiperbolizowane oczekiwania.
Warto.

http://www.fabianski.com....sweet-noise.htm

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2008-01-01, 22:10   
Przemek napisał/a:
Hej głosujemy ! Żadna Nosowska nie będzie nam tutaj górowała. :]

No jednak góruje i to dość znacznie

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2008-01-01, 22:17   
Śledziłem przebieg głosowania prawie cały czas i przez ok 12 h (noc!!) przybyło ok 2000 głosów. Na początku było 48-46 (%) dla Nosowskiej, a rano 58-28. Nie wiem czy tak się fani zmobilizowali, czy to jakiś przekręt. nie wiem. Kto tak może perfidnie oszukiwać, nie do pomyślenia. :> :/ :twisted:

Chyba, że coś pokręciłem, ale wątpię...sam byłem totalnie zaskoczony

X 
Madman

Wysłany: 2008-01-01, 23:42   
Odnośnie głosowania....może sie nie udzielam często na forum ale śledzę je na bieżąco....dlatego swój ,,noiserski obowiązek" spełniłem. :] A wyszło jak wyszło....

[ Dodano: 2008-01-05, 13:23 ]
Dzisiaj coś sie we mnie przełamało i przekonałem się do ,,Stay Alive", szczególnie ten moment pod koniec co śpiewa Teba....To chyba dlatego, że ostatnio troche mi sie gusta zmieniły i bardziej w stronę dobrego popu.... :] Nie ukrywam, że pod wpływam kobiety... :-P

Marius 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2008-01-05, 23:41   
Moja spóźniona opinia jest taka :

Płyta jest dobra, muzyka ok, wszystko mi się podoba a cover "Sympathy for the Devil" był po prostu dziełem sztuki. Płytę pod względem odkrywania nowej muzyki,wprowadzania kolejnych rozwiązań i ulepszaniu stylu SN oceniam na 200% (nie mieszczę się w skali :D ), dałbym więcej gdyby album był po Polsku :) Nie żebym nie rozumiał angielskiego, po prostu nie za bardzo widzę Sweet Noise w utworach angielskich - mam nadzieję, że kolejna płyta będzie w języku Polskim i będzie maksymalnie różnorodna gatunkowo (no oprócz disco polo i tandetnego popu :roll: :roll: :roll: :roll: ).
Wracając jednak do The Triptic to bardzo mile zaskoczyły mnie "możliwości" głosu/wokalu Glacy - w każdej piosence odkrywał kolejny skrawek swoich możliwości, no i ta muzyka. Najbardziej pozytywnie jednak zaskoczyły mnie wstawki pieśni , rozmów, głosów (jak się domyślam - byli to po prostu tubylcy, a nie specjalnie "zatrudnione osoby") - tymi głosami w tle powrócili jakby do Końca Wieku gdzie ciągle mamy w tle rozmowy, krzyki ludzi, okrzyki emocji, ale tutaj zostało to lepiej uwydatnione :)
Płyta bardzo dobra, ale muszę kupić ją jeszcze raz z wydaniem DVD :D (ciekawość), niestety nie mam funduszy aktualnie ;/

pozdrawiam wszystkich
Marius

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2008-01-06, 00:21   
Marius napisał/a:
mam nadzieję, że kolejna płyta będzie w języku Polskim

nie liczyłbym na to, ale w sumie... nadzieja umiera ostatnia.

Marius 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2008-01-06, 00:25   
Momus napisał/a:
Marius napisał/a:
mam nadzieję, że kolejna płyta będzie w języku Polskim

nie liczyłbym na to, ale w sumie... nadzieja umiera ostatnia.

Powiem więcej nadzieja matką głupich, ale dobra matka kocha swoje dzieci :)
Wiem, że pewnie "wskoczą" na angielski rynek - jak każdy dobry zespół po pewnym czasie, a największą krzywde zrobią nam fanom gdy opuszczą kraj na stałe i wyjadą co zrobią na pewno tylko pytanie kiedy..... przykro mi, że mam już znikome szanse na pójście na koncert i usłyszenie mocnych polskich utworów w wykonaniu SN....

pzdr

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2008-01-06, 00:29   
nie ma co przesadzać w drugą stronę. ja sugeruję tylko, że wydaje mi się, iż numery po polsku będą teraz jedynie epizodycznymi wybrykami. Uwierz mi, galca raczej nie wyjedzie z polski za mamoną, a Ty będziesz miał nie jedną sposobność ku temu aby zobaczyć sweet noise na żywo.

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2008-01-06, 00:34   
No ja widzę że ten Marius to swój chłopak jest, pieprzy równie bez sensu jak my :D

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-06, 02:00   
racja... pieprzycie... to ja posole i dołożę gorczycy;

czesc zespolu jest juz za granica, poki co nie uslyszymy nie tylko polskich, ale i angielskich utworow na zywo, a na to wyjscie na zachodnei rynki szerokim strumieniem jakos nie wierze... to zbyt niszowa sprawa i raczej nie uda sie przeprowadzic udanej promocji, by zrobic jakies zamieszanie poza granicami naszego kraju;

co do grania po polsku... byl sobie koniec wieku półangielski i calkiem angielski; teraz jest plyta calkiem angielska - nic nie stoi na przeszkodzie, by ta czy kolejna plyta nei wyszla rowniez w wersji polskiej; nie ma co gdybac i mowic: watpie ze... albo jest szansa na...

Why can we not be sober?

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2008-01-06, 09:37   
ja napisałem co mi się wydaje :P swoją drogą część zespołu o której mówisz już do niego nie należy, ale to taka mała dygresja. zobaczymy jak to będzie. G mówił o koncertach latem... doszły mnie plotki o hunterfeście... podchodze do nich z dystatansem. no i w tym momencie zgodzę się z Tobą, że nie ma co gdybać.

Marius 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2008-01-06, 11:23   
Małgosia napisał/a:
No ja widzę że ten Marius to swój chłopak jest, pieprzy równie bez sensu jak my :D

Ta może i pieprzę, ale zobaczycie, że mam rację.
Co do utworów po Polsku to trudno zawsze mogę posłuchać ukochanej płyty Respect lub Getto :D

pozdro

Moniczka 
Turboptyś

Wysłany: 2008-01-23, 20:44   
a czy ja się chwaliłam, że ten album jakoś do mnie nie przemawia? ... jak nie to się chwale... przesłuchałam pare razy i odstawiłam na pułke.

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2008-01-23, 20:46   
...a czy Ty wiesz, że jesteś chyba pierwszą osobą, która tak napisała? :)

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-23, 20:46   
Moniczka napisał/a:
a czy ja się chwaliłam, że ten album jakoś do mnie nie przemawia? ... jak nie to się chwale... przesłuchałam pare razy i odstawiłam na pułke.

pÓłkę... :P

no do mnie też nie przemawiał... ale się przyzwyczaiłem...
Koniec wieku i tak najlepszy :]
nic lepszego już nas nie czeka... to jak z Metą i "kilem ol" :P
'

Why can we not be sober?

Odpowiedz do tematu